E-mail marketing

Waarom aan de slag met e-mailmarketing?

Hoe serieus ben jij al bezig met e-mailmarketing? Ik merk regelmatig dat klanten denken dat dit enkel bestaat uit nieuwsbrieven versturen. Op dit moment lopen ze veel omzetkansen mis. Zonde, want er valt veel relevante informatie te behalen uit analyses van e-mailmarketing. Hiernaast is e-mailmarketing ten opzichte van andere onlinemarketingactiviteiten relatief goedkoop. In deze blog vertel ik je hierover meer! 

Wat is e-mailmarketing? 

E-mailmarketing is dus meer dan alleen het versturen van nieuwsbrieven. Denk hierbij aan productmailings, e-mailcampagnes en klanttevredenheidsonderzoeken. E-mailmarketing gaat om alle berichten die direct vanuit het bedrijf naar de ontvanger worden gestuurd. Ondanks de concurrentie van social media en andere online-adverteermogelijkheden is e-mail nog steeds razend populair. Het is dé tool om meer omzet te realiseren, nieuwe leads te verzamelen en de klantloyaliteit te vergroten, mits je er serieus mee aan de slag gaat. 

Waarom e-mailmarketing inzetten? 

Meten is weten. Wanneer je gebruik maakt van een e-mailprogramma kun je de resultaten van je e-mailmarketingactiviteiten inzien. Wanneer je hier inzicht in hebt kun krijg je ook inzicht in wat je e-mailmarketinginspanningen opleveren. Aan de hand van deze inzichten kun je weer inspelen op de klantreis. Uiteindelijk kun je zelfs de inhoud van je e-mails personaliseren.  

Relatief goedkoop. Bij e-mailmarketing heb je geen verzendkosten, productiekosten of concurrentie. Wel heeft e-mailmarketing gemiddeld de hoogste ROI van alle onlinemarketingkanalen. Dit houdt in dat e-mailmarketing het hoogste rendement heeft ten opzichte van de investering. Het enige wat je dus nodig hebt wanneer je serieus aan de slag wilt met e-mailmarketing is een professioneel e-mailmarketingprogramma waarbij je jouw klantgroepen kunt segmenteren en gepersonaliseerd kunt benaderen.  

E-mailmarketingstrategie 

Ook binnen e-mailmarketing is het weer van belang van tevoren een sterke strategie op te stellen. Wat is je doel met e-mailmarketing? Wil je jouw (potentiële) klanten inspireren, informeren of producten/diensten verkopen? Of wil je de loyaliteit van je huidige klanten vergroten? Aan de hand daarvan kun je bepalen wat voor soort e-mails je gaat versturen: nieuwsbrieven, campagnes, productmailings, onderzoek of misschien nog wel anders.  

Al bezig met e-mailmarketing? Ik kijk graag een keer met je mee! Nog niet gestart en kom je er niet helemaal aan uit? Ook dan kijk ik graag mee. Bel of mail me voor een afspraak. www.bboosted.com  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *