Contentkalender

Maak jij al gebruik van een contentkalender?

Een tijd geleden schreef ik een blog over contentplanning. Maak jij inmiddels al gebruik van een contentkalender? Een contentkalender helpt je jouw content te plannen en creëert overzicht in je communicatie. Maak jij al gebruik van een contentkalender of ben je benieuwd naar de voordelen? Lees dan nu de tips in deze blog. 

Zorg dat je altijd vanuit je online strategie werkt 

Voordat je begint met het plannen van je content is het van belang dat je jouw online strategie duidelijk op papier hebt staan. Een online strategie is namelijk de basis voor al je communicatie-uitingen en campagnes. Zonder een duidelijke strategie weet je niet waar je jouw content op moet richten en is het lastig om een begin te maken. Begin dus eens met het opstellen van online doelstellingen en breng je doelgroep nog eens goed in kaart. Je zult zien dat het op deze manier gemakkelijker wordt je content te plannen! 

De 4 belangrijkste tips 

  • Vooraf bekende evenementen, zoals feestdagen en andere culturele gelegenheden kun je vooruit plannen. Maak een overzicht van welke dagen voor jouw bedrijf relevant zijn.  
  • Breng voor jezelf verschillende soorten contenttypen in beeld. Geef ze binnen je contentkalender aan met kleurtjes en houdt rekening met de tijd die nodig is om dit voor te bereiden. Denk hierbij aan blogs, video’s, podcasts, netwerkevenementen, etc. 
  • Via welke kanalen ga je welke content verspreiden? Alleen via eigen kanalen zoals je website, een nieuwsbrief en social media of ook via andere kanalen of via advertising?  
  • Probeer flexibel te blijven door ruimte vrij te houden voor verschuivingen in de planning. Sommige dagen staan vast maar er kan altijd iets tussenkomen of veranderen. Er kunnen zich altijd nieuwe kansen voordoen waar je iets mee moet en kunt doen.  

Kom je er toch niet helemaal aan uit? Ik kijk graag een keer mee! Bel of mail me voor een afspraak. www.bboosted.com 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *