Help ik moet klanten bellen!

Ik kom regelmatig mensen tegen die super goed zijn in het ontwikkelen van producten en/of het leveren van fantastische diensten, maar het heel erg moeilijk vinden om hun klanten te bellen. 

Waarom? Ze hebben er een hekel aan is doorgaans het antwoord. “Maar waarom?” vraag ik hen dan nogmaals. Vaak is het een angst die voortkomt uit een aanname of een beeld wat zij zelf creëren. Ze hebben het idee dat ze iemand anders “lastig vallen”, dat ze zich opdringen, dat de hele afdeling meeluistert, dat de potentiele klant vast hun product/dienst niet nodig heeft of dat de potentiële klant vast geen geld heeft of het mogelijk te druk heeft…… De telefoonactie wordt dan vaak uitgesteld en er blijft een verkoop kans liggen. Een gemiste kans en dat is doodzonde!

De hoogste tijd om de zgn. telefoonangst te overwinnen. 

Hoe? Stel je jezelf eens de vraag “Wat kan er misgaan en wat zijn dan de consequenties?”. Eigenlijk gebeurt er dan niets. Je leven hangt er niet van af. Je blijft gezond en je kunt gewoon blijven ademhalen. 

De oplossing?

  1. Start met het erkennen dat je aannames doet en baseer je gevoel op feiten. Je zult zien dat je telefoonangst al stukken minder wordt.
  2. Bereid het telefoongesprek voor en zet een aantal openvragen voor jezelf op papier. Stel na een korte introductie gelijk een vraag. Luister dan goed naar je (potentiele) klant. Door de zenuwen ratelde je er eerder waarschijnlijk op los, terwijl je de klant beter kunt laten praten. 
  3. Oefening baart kunt. Zorg dat je ervaring gaat opdoen.

Dus bellen, bellen, en nog eens bellen. Ik kan je verzekeren dat je over enkele weken van je angst af bent en dat je vaker en veel sneller je doel hebt bereikt.

Succes en zet hem op! Wil je samen met mij een keer brainstormen over bovenstaande? Bel of mail me voor een afspraak. www.bboosted.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *