Marketing & sales gaan hand in hand

Marketing & Sales gaan hand in hand

Ik geloof dat marketing & sales hand en hand gaan als het gaat om het benutten van groeikansen voor je bedrijf. In de praktijk zie ik dat dit vaak eilandjes zijn die niet goed samenwerken, waardoor er veel verlies optreedt op allerlei vlakken. De samenwerking verloopt niet optimaal, de communicatie is niet duidelijk, het kost geld en het levert uiteindelijk geen of te weinig resultaten op.

Wat een kansen blijven er zo liggen

Dat moet toch op te lossen zijn? Je kunt elkaar wel de vinger blijven wijzen, maar lost dat werkelijk iets op? Nee dus. Tijd voor een stukje volwassenheid en het nemen van verantwoordelijkheden. Ga eens met een kop koffie bij elkaar zitten of in de huidige situatie, plan een Teams meeting of Zoom sessie in en kom samen tot inzichten. Luister naar elkaar en help elkaar een stapje verder te komen i.p.v. dat je zonder overleg iets over de bühne gooit, wat een ander maar gelijk leuk moet vinden en er voor de volle 100% mee aan de slag moet gaan.

Be Succesful BBOOSTED

Door naar elkaar te luisteren, leer je naast je externe klanten ook je interne klanten (je collega’s) beter te begrijpen en hun behoeftevraag beter in te vullen. Door het feit dat nu zowel sales en marketing samen naar de klant kijken, wordt er efficiënter en dus goedkoper het doel nagestreefd. De communicatie is duidelijker. Iedereen is gemotiveerd en dat kan alleen maar leiden tot een heel goed resultaat! Blijf wel met elkaar in gesprek en stuur bij indien nodig. Wedden dat het een succes wordt.

Wil je samen met mij een keer brainstormen over bovenstaande? Bel of mail me voor een afspraak. www.bboosted.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *