Merkbeleving

Hoe merkbeleving kan bijdragen aan het benutten van groeikansen

Een inspirerende merkbeleving is het juiste gevoel dat de klant heeft bij contact met jouw merk. Het gaat hierbij om meer dan alleen herkenbaarheid en uitstraling. In combinatie met de persoonlijke ervaring van de klant is het de meerwaarde of toegevoegde waarde van jouw merk.   

 

Het creëren van een betere merkbeleving 

Een perfecte merkbeleving draagt bij aan de tevredenheid en loyaliteit van je klanten. Wil je dat je klanten terugkomen en jouw producten of diensten kopen? Focus je dan op het verbeteren van de merkbeleving bij jouw klanten. Er zijn verschillende acties die bij kunnen dragen aan het creëren van een betere merkbeleving.  

 

Behoefteanalyse 

De voornaamste reden dat merken bestaan, is omdat ze voldoen aan bepaalde verwachtingen en behoeften. Daarom is het van groot belang om deze behoeften in kaart te brengen. Dit is geen eenmalige actie, maar een doorlopend proces.  Behoeften van (potentiële) klanten zijn namelijk dynamisch. Bij het in kaart brengen van de behoeften van klanten is het van belang zowel bestaande als potentiële klanten mee te nemen in het proces. Op deze manier heb je meer relevante informatie en kun je meerdere doelgroepen op de juiste manier aanspreken. 

 

On- en offline merkbeleving 

Ondanks dat we steeds meer tijd achter schermen doorbrengen blijft het relevant om offline marketing in te zetten voor het creëren van een betere merkbeleving. Doordat er steeds meer digitale communicatiekanalen komen wordt de offline merkbeleving nog wel eens vergeten. Zonde, want deze is minstens net zo belangrijk als de online merkbeleving. Denk hierbij aan panden, bedrijfsauto’s, medewerkers in bedrijfskleding en andere merkuitingen.  

 

De kracht van herhaling 

Een goede merkboodschap is onwijs belangrijk voor een sterke merkbeleving, maar wat misschien nog wel belangrijker is het frequent herhalen van deze boodschap. Om jezelf te onderscheiden zal je moeten opvallen tussen alle andere merken die proberen de markt te veroveren. Hierbij is de frequentie en de manier waarop je jouw merk tot uiting brengt van groot belang. Door de toename van merken en het volume waarop deze merken communiceren is de kracht van herhaling op dit moment belangrijker dan ooit.  

 

Om succesvol te zijn is het dus belangrijk om meer dan alleen het merk aan te bieden. Door een beleving aan te bieden veranderen jouw klanten in ambassadeurs die jouw merk via mond-tot-mondreclame verder promoten.  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *